Mezoterapi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vitamin takviyesi nedir?

Biz genel olarak güneÅŸlenmeyi  seven bir milletiz. GüneÅŸ ışınları cildimizi yani hücrelerimizi kurutur. Hücrelerin sıvı kaybı lekelenmeye, kırışıklıklara ve ciltte sarkıklığa, mat bir görüntüye neden olur. Hangi yaÅŸta olursa olsun hücrelerimizin sıvı kaybı cildimizin görünüşünü olumsuz etkiler. Erken yaÅŸta daha yaÅŸlı görünmemize neden olur. Kadın erkek yaz döneminde alınabilinecek tedbirler arasında bu kuruyan cildimize yönelik direk hücrelerimize vitamin takviyesidir.

Vitamin enjeksiyonunun yan etkisi var mı?

Bu vitamin takviyesi işlemi yaklaşık 60 yıldır yapılmaktadır. Şu ana kadar vitamin takviyesinin ciddi bir yan etkisi bildirilmemiştir.

Vitamin enjeksiyonu nasıl yapılıyor?

Cildimizin en üst tabakasına çok ince iğneler yardımı ile hücreleri besleyen vitaminlerin yedirilmesi işlemi en etkili ve doğal yöntemler arasındadır. Doğal olmasından kastedilen hücrelerimizin yenilenmesi için ihtiyacı olan ve vücuda zararı olmayan vitaminlerin verilmesidir. Bu vitaminleri alan hücrelerimiz ortalama 21 gün olan yaşam döngüsünü bu vitaminler ile tamamlar. Daha canlı bir cilt ortaya çıkar.

Mezoterapinin faydaları nedir?

Ortalama 3-4 hafta arasında yapılan bu vitamin takviyesi ile ilerleyen zaman içinde ciltteki kırışıklıkların azaldığı, mat görüntünün  yerine cildin daha canlı bir görünüm kazandığı, lekelerin azaldığı gözlenir. Bu vitamin takviyesi ile cildimiz zaman içinde  sıkılaşır, özellikle çene hatlarında gerginleÅŸme saÄŸlanır. Yanak ve çene hatların,

da gevşek görüntü zamanla azalır.

Bu işlemi kimler yaptırabilir? İşlem ne kadar sürüyor ve nasıl yapılıyor?

Mezoterapi veya vitamin enjeksiyonunu kadın ve erkek herkes yaptırabilir. Hücrelerimize vitamin takviyesi iÅŸlemi çok ince ve  iÄŸne uçları ile ve yüzeysel yapıldığı için aÄŸrı duyulmaz. Klinik ortamında yapılır, ameliyathaneye gerek yoktur. Yaklaşık 30 dakika sürer.  1-2 saat süren hafif pembelik dışında ciltte anormal bir görünüm olmaz. Cildimize vitamin enjeksiyonu sonrası  ÅŸiÅŸlik, ciltte soyulma, kabuklanma ve morarma beklenmez. Bol güneÅŸ kremi sürülerek gündelik hayata devam edilebilir. Her 3-4 haftada bir en az 4 seans yapılması tercihen 8-12 seansa kadar devam edilmesi önerilir. Seans aralarında yenilenmeye baÅŸlayan cildimize destek tedavi yöntemleri de bu tedavi sürecine ekleyebiliyoruz. Cildimize vitamin takviyesi yaz ayarlında dahi yaptırabileceÄŸimiz, zahmetsiz, aÄŸrısız ve hücrelerimizi uyaran en eski ve etkili tedavi yönetimidir. Bu uygulamaların yanında antioksidan cilt maskeleri, yeÅŸil çay maskesi ile de bize danışan hastalarımızın cildini destekliyoruz.