Saç Ekimini Kimler Yaptırabilir?

Saç ekimi; saç dökülmesinin tiplerine göre, daha çok yaşa, hormonlara ve ailesel kalıtıma bağlı olarak dökülen kişilerde, yaygın olarak uygulanan bir operasyondur. Bu sebeple de erkeklerde en yaygın şekilde uygulanan estetik müdahale, saç ekimi olmaktadır. Yanık ardından saçında veya kaşında çıplak alan meydana gelenler de saç ekimi yaptırabilir. Daha önce saç ekimi yaptırmış fakat bundan tatmin olmamış kişiler; geçirdiği yüz germe operasyonu ardından, kısmen saçsız alanı meydana gelmiş hastalar; kimi hastalıklar sebebiyle, kısmen saçsız kalmış olan kişiler ve kadın tipi saç dökülmesi yaşayanlar saç ekimine uygun aday hasta grubudur. Saç ektirme operasyonuna başvurmak için, saçsız kalmayı beklemek gerek yoktur.

Saç ekimi için uygun bir yaş var mıdır?

Yaş, saç ekimini engelleyen ya da kısıtlayan bir faktör değildir. İdeal olarak, kişi mevcut ya da gelecekteki saçsız bölgelerini yeteri kadar doldurmak adına, verici kısımlarda etkin şekilde büyüyen saçlara sahip olmalıdır. Saçın dokusu, kalın ya da ince telli olması da saç ekimi operasyonunun başarısını etkileyen faktörlerdir.

Saç ekimi ardından olabilecek yan etkiler nelerdir?

Saç ekimi; pratik bir işlem olduğu için genellikle küçük görülen, ancak her cerrahi operasyonun ihtiyaç duyduğu itinanın gösterilmesi gereken bir operasyondur. Bu sebeple, uygulanan lokal anestezi ilaçları, profesyonelce tercih edilmeli ve olası alerjik durumlara karşı önlemler alınmalıdır. Bu sebeple saç ekiminin herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak ortaya çıkabilecek istisnai durumlara karşı, kişinin güvenliğini sağlamak için önlem almak hastanenin görevidir.

Saç ekimine uygun adaylar kimlerdir?

Muayene esnasında, kişinin saç dökülme tipi, verici alan kontrolleri ve saç analizi yapılır ve buna göre kişinin tedaviye uygun olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Her sağlıklı birey, saç ektirebilir.

Saç ekimi için kaç saç teline ihtiyaç duyulur?

Muayene esnasında uygulanacak saç analizi neticesinde hastanın saç yoğunluğu hesaplanarak, kişiye yeterli olacak ve ekilebilecek saç teli muayene esnasında belli olmaktadır.

Saç ekimi ne kadar sürede tamamlanan bir operasyondur?

Saç ekimi, 6-8 saat içerisinde tamamlanan bir işlemdir. Uygulama ardından şayet kişi, bu operasyonun duyulmasını istemiyor ise, beş gün toplumdan kendini gizlemelidir. Şayet hiçbir sıkıntısı yoksa operasyondan hemen sonra günlük hayata dönmesinde hiçbir problem görülmemektedir.

Kişi, yeni saçlarına ne zaman kavuşabilir?

Ameliyat ardından ekimin gerçekleştiği bölgede kırmızı kabuklanmalar ortaya çıkar. Günde bir defa baş yıkanarak, bunu önlemek mümkündür. 5 gün içerisinde kabuklar olduğu gibi dökülür. 15. gün ile 60. gün arasında ekilen saçlar dökülür. Bu sebeple 15 gün ile 2 ay içerisinde kişi, ekim öncesi nasılsa, öyle görünmeye devam eder. Bundan sonra 3. aya kadar görünümünde bir değişiklik meydana gelmez. Yeni saçlar ise takriben 3 ay sonra kendini göstermeye başlar. Hasta kendindeki değişimi en çok, 5. ayda görür. Ekim sürecinin tamamen tamamlanması, 6 ile 12 ayı bulmaktadır. Bu sürece erişildiğinde, ekilen tüm saçlar çıkacaktır.