Neden Sakal ve Bıyık Ekimi Yapılır Yöntemleri Nelerdir

Sakal Ekimi

Sakal ekimi son zamanlarda sakalı seyrek çıkan veya çeşitli sebeplerden dolayı anormal çıkan insanların çok sık başvurdukları ve olumlu neticeler elde ettikleri bir tıbbi müdahaledir. Özellikle ülkemizde saç ekimi konusunda elde edilen başarılardan sonra sakal ekiminin de önü açılmış önündeki tabular yıkılmıştır.

Öncelikle erkeklere yönelik bir uygulama olup, bu işlemi yaptırmak için birçok neden bulunmaktadır. Bazen bir eksikliğin giderilmesi bazen de daha güzel bir görünüm elde etmek için sakal ekimi yaptırılmaktadır.

Köselik ve Testosteron(DHT)
Toplumda köselik olarak da bilinen sakalların çıkmaması yüzün tümü ya da belli bir bölümünde görülebilmektedir. Sakalların çıkmasını belirleyen etken erkeklik hormonu dediğimiz Testosteron ve DHT dediğimiz Dihidrotestosteron ile alakalıdır. Yaş ilerledikçe artan bu hormonlar vücudumuzda kılların çıkması, artması ve kalınlaşmasını sağlar. Yani sakala jilet vurmak kalınlaştırır mantığı doğru değildir. Kişide testosteron hormonları yok ya da yetersiz ise sakal ve bıyık çıkmayabilir. 20-21 Yaşına kadar sakal çıkmaması artık çıkmayacağı anlamına gelir ve bu durumda en doğal çözüm sakal ekimi yaptırmak olacaktır.

Sakal Ekimi Neden Yapılır
Günümüzde birçok insanın yüzünde dikkat çekici yaralanma, yanık ve ameliyat sonrası izler bulunmaktadır. Özellikle yanık ve ameliyat sonrası o bölgede kıl köklerinin ölmesine bağlı olarak sakal çıkmadığı ve dikkat çekici izler kaldığı görülmektedir. Sizi tanıyan, tanımayan tüm insanların dikkatini çeken ve konuşurken insanın gözüne takılan bu izlerden kurtulmak içinde sadece 3-4 saatinizi ayırarak sakal ekimi yaptırabilir ve daha güzel bir görünüme kavuşursunuz.

Bıyık Ekimi

Bıyık ekimi, üst dudakta bıyık kılları çıkmayan deri bölgelerine saç kökleri ekimidir.

Erkeklerde üst dudakta kıl çıkmaması veya kıl kaybının olması durumu ile oluşan rahatsızlığa kesin tedavi yöntemi bıyık ekimidir. Bıyık yerine ekilecek saç kökleri, kellik tedavisindeki gibi enseden alınmaktadır. Bunun için, ensenin yukarısından fue yöntemi ile 0,6mm punchlar ile tek tek saç kökleri alınmaktadır. Daha sonra, bıyık eksikliği olan sahalara tek tek saç kökleri ekilmektedir.

Ekilen saç kökleri, bıyık sahasında da önceden olan özelliklerini korurlar ve saç kılları uzamaya devam ederler. Bundan dolayı uzayan saç kıllarının uygun aralıklarla kısaltılmaları, bıyık tıraşı sırasında yapılabilir.

Bıyık bölgesinde yara izi, ameliyat izi, yanık izi, dökülme gibi sorunlar bıyık ekimi ile kamufle edilebilir, köselerde olduğu gibi hiç bıyık çıkmama durumunda bıyık ekimiyle ciddi kimlik değişimi yakalanabilmektedir.

Bıyık ekiminde sadece FUE yöntemi kullanılmaktadır. 0.6-0.7 mm lik punchlarla alınan kıl kökleri alımla eş zamanlı olarak aletler yardımıyla cilt kesilmeden ekilmelidir. Bu yöntemle ekim süresi kısaldığı gibi kökler beklemediği için kök ölümü de olmaz.